Wat te doen bij overlijden?

Is er een dierbare in je omgeving overleden neem dan vooral de tijd en volg je hart. Misschien is het fijn om eerst even alleen of juist samen met familie te zijn. Snel handelen is niet nodig, neem vooral je tijd.


1) Neem contact op met de huisarts of dienstdoende arts

Allereerst zal de huisarts of dienstdoende arts gebeld moeten worden. Deze arts zal het overlijden officieel vaststellen en stelt een verklaring van overlijden op. Met deze verklaring kan later aangifte van overlijden worden gedaan bij de gemeente. Is je dierbare in het ziekenhuis of een zorginstelling overleden, hoef je de arts niet zelf te bellen, dit zal door het personeel gedaan worden.


2) Bel Simone van Tent Uitvaartbegeleiding 06-51 53 71 01

Telefonisch ben ik dag en nacht bereikbaar. Ik maak direct een afspraak om elkaar te ontmoeten. In dit gesprek zullen we de eerste wensen doornemen voor de verzorging en het opbaren. Als je binnenkort een overlijden verwacht

Wanneer je een overlijden verwacht kan het soms fijn zijn om al wat wensen rondom de uitvaart te bespreken. Dit geldt ook in het geval je zelf degene bent die binnenkort komt te overlijden. Zit je met vragen, wil je alleen kennismaken of alvast wat wensen vastleggen voor de uitvaart. Ik kom graag naar je toe om alle mogelijkheden te bespreken.