Welke mogelijkheden heb je voor een uitvaartlocatie?

Voor of na een begrafenis of crematie is vaak een afscheidsbijeenkomst of samenzijn. De meest traditionele locaties zijn de kerk en het rouwcentrum of crematorium. Deze locaties zijn vaak groot en daardoor uitermate geschikt voor een afscheidsbijeenkomst. 


Een afscheidsdienst kun je eigenlijk overal houden. Tegenwoordig is men wat flexibeler over het indelen van de afscheidsdienst. 

Zo kiest men er vaker voor om een uitvaart te organiseren in een grote ruimte waarbij alle familie, vrienden en bekenden van de overledene uitgenodigd zijn en waarbij er voor iedereen gelegenheid is om een laatste groet brengen. Vervolgens gaat dan enkel de naaste familie naar het crematorium of de begraafplaats. Op deze manier kan een uitvaart op elke denkbare plek gehouden worden. Denk hierbij aan lokale sportzalen, voetbalkantines, het dorpshuis, lokale cafe's en restaurants, het bedrijf waar de overledene werkte of zelfs in eigen tuin. 


Het belangrijkste is dat je een locatie kiest welke bij de overledene past en waar voldoende ruimte is om alle aanwezigen de mogelijkheid te bieden afscheid te kunnen nemen.